Visul Existenței

„Când munciți deveniți un fluier, prin care murmurul orelor se schimbă în cântece.

Care din voi ar dori să fie o trestie mută și liniștită, atunci când totul cântă la unison?

Totdeauna vi s-a spus că munca e un bestem și truda o nenorocire,

Ci eu vă asigur, că muncind, transpuneți  în faptă o părticică din cel mai îndepărtat vis al pământului, care v-a fost hărăzit când acest vis s-a născut.”

Versete din „Profetul” de Kahlil Gibran

Când munciți deveniți un fluier, prin care murmurul orelor se schimbă în cântece.

Nu e vorba despre o muncă în special, ci de munca pe care o iubiți. Nu trebuie să fiți președinte de țară ca să fiți fericiți. Poate că ajunge dacă faceți pantofi… dar să-i faceți atât de intens și de total încât să vă pierdeți în acțiunea aceasta și veți fi de mii de ori mai fericiți decât un președinte. Când te pierzi în muncă, devii un flaut la buzele existenței însăși.

Care din voi ar dori să fie o trestie mută și liniștită, atunci când totul cântă la unison?

Este aproape de neimaginat cât este de vast universul. Cele mai noi descoperiri ale fizicii ne arată ca nu este static, că nu are margini. Se extinde încontinuu, devine mereu mai mare. Stelele fug cu viteza luminii, îndepărtându-se de centru. Universul este azi mai mare ca ieri. Mâine vei locui într-un univers și mai mare. Dar există oameni care nu sunt racordați la această mare armonie universală.

Totdeauna vi s-a spus că munca e un bestem și truda o nenorocire.

Omului i s-a împuiat capul cu atâtea minciuni, că-mi vine să întreb: cum de ne îndoctrinăm copiii cu aceleași prostii care nouă nu ne-au adus nimic bun în viață. Nebunia, orbirea și inconștiența noastră trebuie să fie imensă.

Ci eu vă asigur, că muncind, transpuneti în faptă o părticică din cel mai îndepărtat vis al pământului, care v-a fost hărăzit când acest vis s-a născut.

Participi muncind, creând cu iubire, devoțiune, bucurie. Devii, fără să știi, o parte a creativității întregii existențe. Viața ta va fi acoperită de fericire și binecuvântare. Existența are un vis de îndeplinit: să creeze în fiecare calități dumnezeiești. Și el …v-a fost hărăzit când acest vis s-a născut… adică de la bun început. Voi sunteți săgețile prin care existența ajunge la stele.

 

 Text prelucrat din „ Profetul de Kahlil Gibran reflectat de OSHO”  

Acest articol a fost publicat în Ştiinţă şi spiritualitate și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s