Materia care nu există

Explicarea lumii și a vieții pe planeta Pămant și în marele Univers, a fost una dintre preocupările constante ale oamenilor de știintă, din cele mai vechi timpuri și pană în zilele noastre.  Majoritatea fizicienilor admit astăzi că pentru a înțelege Universul există două legi de bază și anume „Teoria relativitătii generale” a lui Einstein și „Mecanica cuantica”.

Relativitatea generală ne prezintă spațiul macrouniversului ca pe o tesătură netedă și elastică pe care stelele și planetele o deformează și o pot întinde, creând astfel gravitația. Pentru a înțelege insă Universul la scară foarte mică, microuniversul  particulelor subatomice, este nevoie de mecanica cuantică, unde totul pare a fi haotic.  Dacă la nivel macro totul este foarte clar și precis, la nivel micro totul este diferit, legile fiind cu totul altele decât cele la nivel macro. Oamenii de știintă sunt de acord că toate forțele ce conduc universul nostru sunt forța gravitației, descrisă de teoria relativitătii generale precum și cele trei forțe descrise de mecanica cuantică, forța nucleară puternică – responsabilă pentru legătura dintre protoni și neutroni inăuntrul atomilor, electromagnetismul – care produce lumina, electricitatea și atracția magnetică și în sfârșit forța nucleară slabă – responsabilă pentru emisia radioactivă.

Totul în Univers, de la compunerea unui atom pană la nașterea stelelor, este doar interacțiunea acestor patru forțe cu materia. Albert Einstein, și-a petrecut ultimii 30 de ani din viată căutand un mod de a descrie forțele naturii într-o singură teorie. Acum, oamenii de știintă au găsit modelul matematic descris prin „Teoria stringurilor”, ce ar putea să indeplinească visul său de unificare. Această teorie susține că în inima fiecărei particule de materie, există un fir de energie vibrant, minuscul, numit „string”. Cuvântul provine din engleză și poate fi tradus prin coardă, șir, lanț, etc. Pe măsură ce noua generație de cercetători avansau în experimente, Teoria Stringurilor a fost rebotezată cu numele de Teoria Totului și asta pentru că astăzi oamenii de știintă cred că această teorie pare capabilă să descrie toată componența materiei. Inăuntrul fiecărui fir de nisip sunt miliarde de atomi minuscului. Fiecare atom este alcătuit din particule și mai mici de materie, electroni ce orbitează în jurul unui nucleu, alcătuit din protoni și neutroni, care la rândul lor sunt alcătuiti din particule și mai mici, cu denumirea de quarks. Dar Teoria Stringurilor spune că nu ne oprim aici și face afirmația uluitoare, pe care o și demonstrează  prin formule matematice, că particulele cele mai mici care alcătuiesc totul în univers sunt fire minuscule, oscilante, de energie, ce seamănă cu niște corzi (strings). Fiecare din această coardă este inimaginabil de mică și totuși vibrează. Asta este ideea de bază, vibrația. La fel cum frecvențele diferite ale unei coarde de violoncel, creează ceea ce auzim a fi note muzicale diferite, modurile diferite în care vibrează un string, dau particulelor caracteristici unice, cum ar fi masa sau sarcina. De  exemplu, singura diferentă dintre particulele ce ne alcătuiesc pe noi oamenii și particulele ce transmit gravitația, este modul în care aceste stringuri vibrează. Compus dintr-un număr enorm de stringuri oscilante, Universul poate fi imaginat ca o masă de simfonie cosmică. Teoria Totului nu poate fi contestată. Este oare o teorie a fizicii sau o filozofie a vieții? Pentru a fi verificate aceste complexe ecuații se cere ceva ce pare a proveni din filmele de SF – se cere extradimensiuni ale spațiului. Teoria Totului chiar prezice 6 dimensiuni pentru configurația minusculă ce oscilează și face ca un string să vibreze într-un anumit mod pentru a produce un proton iar altul să vibreze altfel pentru a produce un electron. Ideea de extradimensiune a spațiului nu este nouă. Dar indiferent de momentul în care oamenii de știintă vor ajunge să poată verifica și prin experiment incontestabila formulă matematică a stringurilor, revelația cercetătorilor marelui Univers prin care se afirmă că TOTUL ESTE ENERGIE ȘI NU MATERIE pune  capăt perioadei retrograde a materialismului și consfințește definitiv intrarea omenirii într-o nouă perioadă spirituală, anunțată de ceva timp de curentul Noua Spiritualitate (New Age).

Ceea ce nu au putut exprima prin formule matematice oamenii de știintă este insă SURSA INIȚIALĂ care a alimentat cu energie, minuscula particulă, stringul, pentru ca el să inceapă să vibreze. Suntem convinși  insă că acei cercetători care au avut revelația formulelor matematice ale stringurilor au simțit și SURSA de energie, ce nu putea fi alta decât energia divină. Să ne bucurăm pentru că trăim într-o perioadă în care omenirea este pe calea evoluției spirituale și asistăm la întâlnirea magică dintre știintă și divinitate. Poate nu intamplător această perioadă de creștere spirituală coincide cu perioada de inechități sociale, sau de criză economică, uneori de „chin și suferința” pentru mulți din semenii noștri. O mare parte din  populație este bolnavă fizic, datorită unor atitudini de viață dar și a unor obiceiuri alimentare, complet împotriva naturii umane. Poluarea aerului, apei și  pământului prin expansiunea fără precedent a industriei tehnologice și a celei agricole, defrișarea pădurilor și acoperirea zonelor vegetale cu tonele de asfalt ale autostrăzilor, precum și betoanele placate cu plastic ale clădirilor, trimit oamenii în spitale, unde nu reușesc să se trateze decât de efecte, nu și de cauze. Dar vestea bună este că OMUL, acest Tot Energetic, are o capacitate nelimitată de  evoluție spirituală și înțelege că aici pe planeta Pămant el se află numai pentru a evolua prin viața relativă ce o trăieste. Omul evoluat, știe că tot ceea ce se petrece nu  este intamplător și este creația lui divină. El, prin generatorul său energetic, creierul, emite în permanență semnale de energie ce pot face stringurile să vibreze. Așa se explică evoluția speciilor și tot așa se explică stadiul nostru actual al vieții relative de pe planeta Pămant. Vrem o viață relativă mai bună? Să adoptăm în permanentă ca atitudine fericirea, bucuria și iubirea.

Pentru a înțelege cum să adoptăm ca atitudine permanentă în viață, fericirea, bucuria și iubirea, avem acum la tehnica energetică ThetaHealing. Vizitați site-ul nostru Bio Vivo Terapii și înscrieți-vă la un curs.

Sebastian Radu

Acest articol a fost publicat în Ştiinţă şi spiritualitate și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s