MEDITAȚIE – CONTROLUL GÂNDURILOR

  1. Așează-te într-o poziție cât mai confortabilă, în șezut, pe un scaun cu spătar și cu ambele tălpi depărtate pe podea, ori stând în picioare, tălpile fiind depărtate la nivelul șoldurilor sau orice altă poziție în care tu te simți comod(ă) și relaxat(ă). Brațele sunt poziționate in dreptul șoldurilor, cu palmele sprijinite pe picioare sau pe lângă corp, în poziție anatomică.
  2. Închide ochii, relaxează-ți corpul și timp de câteva minute, focalizează-te doar pe respirația abdominală, simțind cum se relaxează trupul fizic și se eliberează toate tensiunile, din corpul mental și emoțional.
  3. Plasează observatorul în centrul tău energetic, conform meditației cunoscute și intră în starea de relaxare theta.
  4. Observă-ți șirul gândurilor timp de 5 minute, făcând un efort să reții aceste gânduri. Atitudinea ta față de aceste gânduri este aceea a observatorului tăcut, complet liber și independent fară să judeci nici un gând, doar observi și-l reții.
  5. La început pot fi foarte multe gânduri haotice, fară să poți reține prea multe, dar perseverând, cu timpul aceste gânduri vor fi mai puțin haotice și se vor diminua până când vor apare foarte puține gânduri pe care le vei putea reține. Dacă obsosești, ai grijă să nu adormi, oprește-te și îl amâni pentru altă dată când nu vei cade pradă oboselii.
  6. Îți sugerez să folosești un șirag cu 30 – 40 de mărgele sau o sfoară cu 30 – 40 de noduri pe care le vei parcurge cu mâna la fiecare gând nou apărut, pentru a nu fi obligat să le numeri. Tu ești doar observatorul gândurilor.  
  7. Acest exercițiu este recomandat a se face dimineața și seara câte 5 minute. Durata unui exercițiu complet, variază, în funcție de starea individuală, specifică fiecărei persoane. Se poate începe cu 5 minute, majorând progresiv timpul, în fiecare zi cu un minut, astfel încât să poți ajunge a controla gândurile timp de cel puțin 10 minute, continuu, fară nici o digresiune. Vei reține exact toate gândurile din intervalul celor 10 minute. Doar după aceea poți trece la următorul exercițiu.

Acest exercițiu face parte din metoda practică, predată de Sebastian Radu la cursul de Inițiere în Heart Healing by SEBA – vezi prezentarea aici:

https://hearthealingbyseba.com/2020/04/16/heart-healing-by-seba-curs-initiere-online/

Acest articol a fost publicat în Heart Healing by Seba, Meditații și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s