MEDITAȚIE – DISCIPLINA GÂNDURILOR

  1. Așează-te într-o poziție cât mai confortabilă, în șezut, pe un scaun cu spătar și cu ambele tălpi depărtate pe podea, ori stând în picioare, tălpile fiind depărtate la nivelul șoldurilor sau orice altă poziție în care tu te simți comod(ă) și relaxat(ă). Brațele sunt poziționate în dreptul șoldurilor, cu palmele sprijinite pe picioare sau pe lângă corp, în poziție anatomică.
  2. Închide ochii, relaxează-ți corpul și timp de câteva minute, focalizează-te doar pe respirația abdominală, simțind cum se relaxează trupul fizic și se eliberează toate tensiunile, din corpul mental și emoțional.
  3. Plasează observatorul în centrul tău energetic, conform meditației cunoscute și din șirul gândurilor ce îți trec prin cap, alege un singur gând sau idee, pentru o perioada mai lungă de timp și reprimă viguros toate celelalte gânduri care încearcă, în mod intruziv să i se alăture.
  4. Selectează orice idee sau șir de gânduri sau orice alt concept potrivit pentru acest scop al gândului sau ideii reținute. Reține acest concept cu toată puterea.
  5. Respinge cu forța orice alte gânduri care nu au nimic de a face cu cel pe care îl practici. Sugerez să folosești șiragul cu 30 – 40 de mărgele sau sfoara cu 30 – 40 de noduri pentru a număra digresiunile. Tu reții doar acele gânduri sau idei care sunt potrivite gândului propus. Restrângi aria până când în final ajungi la unul singur.
  6. Este posibil ca la început să reușești doar pentru câteva secunde, apoi cu perseverență vei ajunge la câteva minute. Exercițiul este considerat finalizat când reușești să menții și sau urmărești un singur gând, minim 10 minute consecutive.
  7. Acest exercițiu este recomandat a se face oricând, în timpul zilei, si se reface de câte ori simți nevoia, pentru tot restul vieții. Durata unui exercițiu complet, variază, în funcție de starea individuală, specifică fiecărei persoane. Se poate începe cu 2 minute, majorând progresiv timpul, în fiecare zi cu un minut, astfel încât să poți ajunge să menții un gând cel puțin 10 minute, continuu, fară nici o digresiune. Abia apoi poti trece la următorul exercițiu.

Acest exercițiu face parte din metoda practică, predată de Sebastian Radu la cursul de Inițiere în Heart Healing by SEBA – vezi prezentarea aici:

https://hearthealingbyseba.com/2020/04/16/heart-healing-by-seba-curs-initiere-online/

 

Acest articol a fost publicat în Heart Healing by Seba, Meditații și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s