Activarea centrelor energetice ale omului – chakrele

În primul rând, trebuie înțeles că totul este energie. Tot Ceea Ce Există sunt câmpuri energetice cu vibrații diferite. Corpul uman este un Tot de câmpuri energetice din care putem percepe cu cele cinci organe de simț, văzul, auzul, mirosul, gustul și pipăitul, doar corpul fizic.  Funcționarea corpul fizic uman, este posibilă datorită corpului subtil, ce nu poate fi perceput cu cele cinci organe de simț. Corpul subtil sau aura, este un câmp energetic ce pătrunde și înconjoară corpul fizic și în care se găsesc toate programele de comandă și control ale vieții pământene. Legătura între corpul fizic și corpul energetic precum și între corpul fizic și toate câmpurile energetice din mediul înconjurător se face prin intermediul chakrelor, centrele energetice ale corpului omenesc. Așa după cum știm, vechile scrieri sanscrite atribuiau omului 88000 de centre energetice sub denumirea  de chakre, dar numai șapte din ele sunt considerate cele principale, fiind poziționate de-a lungul coloanei vertebrale, între creștet și coccis. Le vom enumera succint, descrierea detaliată a legăturii corpului subtil cu chakrele, urmând a face subiectul altor postări.

chakrele3

Cele șapte chakre, comunică între ele, comunică cu cele patru câmpuri subtile, eteric, emoțional, mental și spiritual, emit și recepționează energie din exterior, dar fiecare are frecvență proprie și prin urmare va interacționa în special cu acele câmpuri energetice de frecvențe asemănătoare. De aceea fiecăreia i se atribuie anumite culori specifice, ce interacționează cu anumite corpuri energetice ale corpului subtil, pe care este bine să le cunoaștem,  dacă vrem să ne îmbunătățim aura.

  1. Chakra Rădăcină – culoarea roșie – corpurile subtile eteric și emoțional
  2. Chakra Sacrală – culoarea portocalie – corpul subtil emoțional
  3. Chakra Plexului Solar – culoare galben – corpurile subtile eteric și emoțional
  4. Chakra Hermetică (Inimă) – culoare verde – corpurile subtile toate, în special emoțional
  5. Chakra Gâtului – culoare albastru deschis – corpul subtil mental
  6. Chakra Frontala – culoare albastru închis – corpurile subtile mental și emoțional
  7. Chakra Coroană – culoare violet  – corpurile subtile spiritual, mental și emoțional.

În majoritatea cazurilor, oamenii, au chakrele active parțial, sau nu toate sunt la fel de active, unele fiind mai des folosite și având o vibrație mai ridicată, altele fiind mai puțin folosite și având o vibrație mai scăzută. Se poate chiar ca unele chakre să fie complet blocate. Se știe că vibrația medie a unui om este media vibraționala a corpurilor sale. Prin urmare cu cât ne vom ocupa mai mult de creșterea vibrației în mod egal pentru toate corpurile, cu atâta vom avea un corp energetic mai activ și cu o vibrație mai ridicată. Cum însă toate cele șapte chakre principale se găsesc amplasate în corpul eteric, este firesc să acordăm o importantă prioritară acestui corp subtil atunci când dorim să activăm chakrele sau când dorim să le ridicăm vibrația. Iar corpul eteric fiind singurul corp subtil cu o vibrație apropiată de natura materială își poate ridica vibrația  pe cale materială prin îngrijirea corpului fizic de unde își trage marea parte a energiei sale. Procedura, pe cât de simplă, pe atât de greu de respectat este pentru majoritatea oamenilor. Ne referim aici la o alimentație sănătoasă, cu cât mai multe produse alimentare organice de origine vegetală precum și la o îngrijire a corpului cu produse cosmetice sănătoase realizate cu cât mai multe plante. Toate cercetările oamenilor de știință, au ajuns la concluzia că vibrația corpului eteric crește atunci când ne alimentăm cu produse naturale vegetale și scade atunci când ne alimentăm cu produse vegetale infestate de substanțe chimice de sinteză sau ne alimentăm cu produse de origine animală. De aceea, din cele mai vechi timpuri, a ajuns până în zilele noastre obiceiul postului, practicat săptămânal, în care se renunță total la alimentele de origine animală și se mănâncă numai produse de origine vegetală, măcar pentru zilele de post.  Astăzi, cercetătorii au reușit cu aparatură existentă, să măsoare frecvența vibrației pentru tot ce este viu și au determinat pentru omul sănătos o frecvență cuprinsă între 62 și  68 cicli/secundă. Frecvența pentru un om bolnav poate să scadă până la 42 cicli/sec , iar la valori sub 25 cicli/sec începe pericolul de deces în care valoarea  vibrației este  0.  Plantele, legumele și fructele proaspete au vibrațiile între 20 și 27 cicli/sec, cele uscate între 12 și 22 cicli/sec, iar cele procesate 0. Toate produsele de origine animală au valoarea vibraționala 0. De reținut că alimentele cu vibrație foarte scăzută, introduse în organism vor scade vibrația organismului, un exemplu fiind cafeaua ce poate scade vibrația băutorilor înrăiți de cafele sau sucuri cu cofeină,  cu peste 14 cicli/sec.

Să nu uităm și faptul că majoritatea oamenilor din zilele noastre au un regim de viață sedentar, așa că o activitate fizică cât mai constant practicată, se impune în aceste cazuri. În acest sens, pentru activarea chakrelor, sunt foarte indicate exercițiile de întărirea mușchilor din regiunea coloanei vertebrale, unde se găsesc amplasate și principalele chakre. Recomandăm cele 5 exerciții tibetane, practicate în special dimineața, timp de 15 – 20 minute, care pe lângă refacerea stării normale a coloanei vertebrale ne vor aduce și o stare de bine energetică. Un foarte bun efect îl are, invocarea prin rugăciune a culorilor specifice fiecărei chakre, utilizând terapia corpului subtil, prin folosirea de cosmetice energizate cu cristale,  ce contribuie în mod esențial la activarea chakrelor, la creșterea vibrationala a corpului eteric dar și la sănătatea corpului fizic. Creșterea vibrației corpului eteric și activarea astfel a centrelor energetice,  se poate realiza și pe cale spirituală, prin schimbarea atitudinii noastre față de viața relativă cotidiană. Prin practicarea tehnicii ThetaHealing, obținem o  atitudine plină de iubire necondiționată,  cu mai multă compasiune și înțelegere față de semenii noștri pentru care vom manifesta o stare de iertare sinceră și împăcare lipsită de orice urmă de conflict, regret sau resentiment, ceea ce va atrage către corpurile subtile numai energii pozitive, ce vor transmite vibrația lor ridicată inclusiv corpului eteric.

 

 

Acest articol a fost publicat în Ştiinţă şi spiritualitate și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s