MEDITAȚIE – STĂPÂNIREA GÂNDURILOR

  1.  Așează-te într-o poziție cât mai confortabilă, în șezut, pe un scaun cu spătar și cu ambele tălpi depărtate pe podea, ori stând în picioare, tălpile fiind depărtate la nivelul șoldurilor sau orice altă poziție în care tu te simți comod(ă) și relaxat(ă). Bratele sunt poziționate in dreptul soldurilor, cu palmele sprijinite pe picioare sau pe lângă corp, în poziție anatomică.
  2. Închide ochii, relaxează-ți corpul și timp de câteva minute, focalizează-te doar pe respirația abdominală, simțind cum se relaxează trupul fizic și se eliberează toate tensiunile, din corpul mental și emoțional.
  3. Plasează observatorul în centrul tău energetic, conform meditației cunoscute și observă gândul sau gândurile care trec prin cap.
  4. Acum, elimină orice gând din mintea ta. Rămâi într-o vacuitate mentală totală. Respinge viguros, orice gând care te atacă. Dacă simți nevoia poți să te focalizezi pe respirație, fară a lăsa totuși să apară vreun gând legat de respirație.
  5. Îți sugerez să folosești șiragul cu 30 – 40 de mărgele sau sfoară cu 30 – 40 de noduri pentru a număra digresiunile.
  6. Menține această stare goală a mintii, cât poți de mult, fară să deviezi sau să uiți de tine (de observatorul prezent) și fară a adormi.
  7. Acest exercițiu este recomandat a se face oricând, în timpul zilei. Durata unui exercițiu complet, variază, în funcție de starea individuală, specifică fiecărei persoane. Se poate începe cu 2 minute, majorând progresiv timpul, în fiecare zi cu un minut, astfel încât să poți ajunge să menții starea de gol mental, cel puțin 10 minute, continuu, fără nici o digresiune, fără a uita de tine, (observatorul tăcut) și fără a adormi.

 

Acest exercițiu face parte din metoda practică, predata de Sebastian Radu la cursul de Inițiere în Heart Healing by SEBA – vezi prezentarea aici:  https://hearthealingbyseba.com/2020/04/16/heart-healing-by-seba-curs-initiere-online/

 

Acest articol a fost publicat în Heart Healing by Seba, Meditații și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s