Cauzele apariției celulitei

cellulite

Statisticile spun că peste 90% dintre femei se confruntă într-un moment al vieții cu celulită. Dacă în trecut era considerată o afecțiune a înaintării în vârstă, astăzi, tot mai multe fete tinere se confruntă cu această problemă. Pe lângă aspectul neplăcut, în special la o fată tânără, această afecțiune creează și o problemă psihică ce poate duce la scăderea încrederii în sine și uneori la depresii. Celulita nu este neapărat legată de creșterea în greutate, deși aceasta este un factor favorizant. Pe lângă alimentația incorectă sunt invocați o sumedenie de alți factori favorizanți ce duc la apariția acestei afecțiuni a pieli, cum ar fi stilul de viață sedentar, statul îndelungat în picioare, stresul, fumatul, folosirea pastilelor contraceptive, factori genetici. Explicația medicinii tradiționale se rezumă la o defectoasa circulație sanguină, care nu mai hrănește adecvat stratul adipos. Astfel, acesta, nu își mai îndeplinește rolul de furnizor energetic al organismului, grăsimea fiind acumulată în straturile adipoase. Este invocat și un dezechilibru hormonal care se manifestă printr-un exces de hormoni estrogeni ce duc la îngroșarea coapselor, șoldurilor, pulpelor și brațelor și care combinate cu o retenție de lichide conduc la apariția celulitei. De obicei apare la vedere pe picioare și apoi se întinde pe tot corpul. La început, celulita, poate fi depistată prin ușoare ciupituri care lasă urme sau prin gropițele ce apar la apăsare, pielea având o sensibilitate ridicată se învinețește foarte ușor iar la un moment dat capătă un aspect de coajă de portocală. Medicii au catalogat celulita pe grade de gravitate. O persoană cu gradul I de celulită este atunci când apare vizibilă numai la ciupirea sau strângerea între degete a unei zone a pielii. Doctorii, spun, că în această fază, este posibil să „scapi definitiv” de celulită, prin alimentație corectă, multă mișcare și multe terapii ale pielii (creme, împachetări, etc). Dacă celulita este vizibilă de la distanță, cu ochiul liber, deja ești în gradul II și prin tratamente poți doar reduce efectul de coajă de portocală dar nu poți „scăpa definitiv”. O întreagă industrie farmaceutică și de cosmetică, profită de această afecțiune, pentru a face mulți bani, prin implementarea iluziei că poate „reduce” devastatorul efect al celulitei, ce bântuie sexul frumos.
Dar de ce oare să nu prevenim această afecțiune sau, chiar în cazul apariției, de ce să nu vindecăm definitiv această „boală”? În primul rând, trebuie să conștientizăm un fapt pe care oamenii de știință l-au făcut să devină de notorietate publică și anume că Totul în Univers și pe planetă Pământ este numai energie, prin urmare și omul este tot o entitate energetică. Această entitate, omul, este alcătuită din trei mari câmpuri energetice ce se subdivid, se întrepătrund și se condiționează unul pe altul, câmpuri ce poartă denumirea de Trup, Suflet și Spirit. Ei bine pentru a depista cauzele apariției unei afecțiuni fizice, se impune mai întâi să investigăm mentalul, parte a Sufletului, situată în zona capului, ce se află în permanență la conducerea corpului fizic. Tot oamenii de știință au constatat, că mentalul este structurat pe o zonă conștientă, ce reprezintă doar 12% din total și o zonă subconștientă, majoritară, ce reprezintă 88% din total. Aici, în zona subconștientă a mentalului se găsesc toate programele ce fac să funcționeze corpul nostru fizic. Organele componente ale corpului fizic, lucrează, fără ca noi să știm. Cine conștientizează că atunci când mâncăm, stomacul secretă sucurile gastrice adecvate, pancreasul secretă insulina necesară iar ficatul secretă cantitatea necesară de bilă. Prin urmare dacă ceva nu funcționează bine, cauza trebuie găsită aici, în subconștient, entitatea noastră subtilă care transmite, pe cale energetică, majoritatea comenzilor către organele corpului nostru fizic. Ceea ce descoperă și vindecă medicina convențională sunt doar efectele și nu cauzele afecțiunilor. De fapt circulația sanguină defectoasa, invocată drept cauza principală a apariției celulitei, are la bază o cauza mai profundă ce se găsește în subconștientul din corpul nostru subtil. Până nu rezolvăm această cauză profundă, celulita nu poate fi împiedicată să apară prin nici o terapie a corpului fizic.
Prin urmare, hai să vedem care sunt factorii energetici, din subconștientul nostru, care fac posibilă apariția celulitei și cum apar ei. Iată unele exemple și explicații posibile ale energiilor negative din subconștient care influențează în mod direct programele de funcționare ale structurii organice responsabile cu apariția celulitei în corpul meu fizic:
Celulita are o legătură directă cu anxietatea, cu aspecte din mentalul meu pe care le rețin, ca de exemplu emoții refulate, regrete și resentimente pe care le păstrez în subconștient. Este legată de angajamentul față de mine însămi sau față de altă persoană pe care îl încalc. Sau poate îmi este teamă să mă angajez pe deplin în relația cu persoana pe care o iubesc. Această teamă își poate avea originea într-o situație de abandon pe care am trăit-o cândva în această relație sau într-o relație mai veche. Sau poate refuz să îmi revăd o parte din copilărie, deoarece am fost rănită și marcată de evenimente traumatizante, care mă afectează încă și astăzi și care îmi înfrânează creativitatea și inima mea de copil. Celulita apare mult mai des la femei decât la bărbați, deoarece femeile sunt preocupate mult mai devreme, din copilărie chiar, de aparență, de silueta pe care o doresc perfectă, conform normelor societății. În cazul celulitei, ca femeie, mă simt ca o „portocală strivită”. Mă consider urâtă, inferioară și am tendința de a dezvolta relații de dependență cu ceilalți. Aspectul estetic, pentru mine, este extrem de important. Îmi rețin partea creativă și mă intoxic pe mine însămi, îmi închid toată această energie care vrea să se exprime, fie prin artă, fie prin comunicare sau prin sexualitate. Forma „umflată” a feselor pline de celulită îmi arată cât de mult mă simt obligată să veghez asupra copiilor mei (sau cei pe care îi consider ca pe copiii mei), pentru ca ei să aibe tot ce este mai bun. Îmi arată cât de mult vreau să îmi protejez puterea în calitate de femeie (feminitatea) și cât de teamă îmi este că voi fi abandonată. Celulita îmi arată modul pasiv de a-mi trăi viața. Mă las manipulată de ceilalți în loc să fiu mai activă în alegerile și acțiunile mele. Am o nesiguranță foarte mare, îmi este teamă că îmi voi pierde „oaza mea de liniște”.
Pentru a elimina aceste amprente energetice negative din subconștient, rod al trăirilor mele, trebuie să accept să identific sentimentele care îmi declanșează mecanismul de apariție al celulitei, care mă împiedică să funcționez normal și să le înlocuiesc cu altele benefice pentru mine pe care să le integrez treptat în viața mea de zi cu zi. Îmi recunosc adevărata valoare, îmi manifest creativitatea. Astfel las energia să circule liber în corpul meu. Câteva ședințe de terapie pot rezolva problema într-un mod cât se poate de simplu și ușor. Cu ajutorul unui terapeut, poți găsi cauza emoțională de care se leagă apariția celulitei. În acest mod vei vedea mult mai clar și ce vrei cu adevărat de la viață iar nevoile tale vor fi împlinite în armonie cu ființa ta veritabilă. Astfel, îți evaluezi responsabilitățile și reintri în contact cu ființa ta divină plină de valoare și de calități care fac din tine o ființă excepțională. Terapeutul, prin testări energetice, poate identifica și scoate din subconștientul tău acele programe care produc celulită și le poate înlocui cu programe benefice pentru tine. Dacă vrei, te poți programa chiar acum la BioVivo Terapii pentru o ședință de terapie individuală sau poți să devii chiar tu un terapeut certificat, urmând un curs de formare, la care te poți înscrie dând click aici. Dacă vei curăță subconștientul de emoții, sentimente și convingeri, care nu îți mai folosesc, vei dobândi, pe lângă multele beneficii pentru viața ta personală și capacitatea corpului tău de a funcționa în condiții de sănătate perfectă. Astfel vei înțelege, faptul evident, că atât corpul tău fizic, cât și corpul tău subtil, ce conține și subconștientul, formează un tot unitar. Suntem corpuri energetice. Nu poți vindeca numai unul iar celelalte să rămână în mare suferință. Subconștientul, ne determină peste 88% din manifestări, fără să ne dăm seama și doar 12% reprezintă partea conștientă a minții noastre. Nu poți lupta cu 12% din corpul tău contra a 88%. din același corp al tău. Vindecând subconștientul, corpul fizic, cel ce este tot timpul controlat de subconștient. vrei afli multe despre acest subiect, urmărește în continuare blogul nostru.

Acest articol a fost publicat în Terapie individuală. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cauzele apariției celulitei

  1. Pingback: Cauzele apariției celulitei | biovivoblog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s